Missie & uitgangspunten

Missie & uitgangspunten

Onze missie
Wijk voor Wijk is een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt in het optimaliseren van hun talenten en mogelijkheden. Medewerkers leveren diensten aan de wijk, ontwikkelen zich en vinden aansluiting in de samenleving. Wij zijn kleinschalig, laagdrempelig en ons team is divers. Bij ons kun je meedoen. Met elkaar, voor de wijk!

Onze uitgangspunten zijn passende begeleiding, gelijkwaardigheid, inclusie, kleinschaligheid en wijkgericht.

Impactonderzoek
Bij Wijk voor Wijk snijdt het mes al dertien jaar aan twee kanten. Aan de ene kant goed voor (wijk)bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt die klus- en schoonmaakwerkzaamheden doen. Aan de andere kant goed voor de wijk. De centrale vraag in het onderzoek: Hoe goed? Erik Sterk, o.a. adviseur en onderzoeker voor de sociale en publieke sector en directeur van Voedseltuin Rotterdam en Pluspunt Rotterdam, deed van april t/m november 2019 onderzoek naar deze vraag. Het project ‘Impact voor de wijk’ is financieel mogelijk gemaakt door het VSBfonds. De resultaten van het onderzoek zijn onderdeel van de strategie van Wijk voor Wijk voor de komende jaren. Nieuwsgierig? Klik hier om het rapport te lezen.


 

 

 

 

Aan de slag!

Ook aan de slag bij Wijk voor Wijk? Neem contact met ons op via info@wijkvoorwijk.nl We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Klus aanmelden

Neem contact met ons op via info@wijkvoorwijk.nl
of bel 078 655 92 10